in memories

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

fc1325ab-5630-4fed-94fd-3f6553817a32.jpg

geboren:29 December 1941 - overleden: 4 Januari 2018

Ray Thomas (76) overleden

De Britse rockmuzikant en oprichter van de Moody Blues, Ray Thomas, is op 76-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in zijn woning in Surrey aan de gevolgen van prostaatkanker.

Thomas was een muzikale duizendpoot: hij was een zanger, liedjesschrijver en bespeelde instrumenten. Hij kende zijn beste jaren in de jaren zestig en zeventig, nadat hij de Moody Blues oprichtte met Mike Pinder, Denny Laine, Graeme Edge en Clint Warwick. De Moody Blues braken in 1967 bij het grote publiek door met hun album Days Of Future Passed. Op de plaat werden popmuziek en klassieke muziek met elkaar gecombineerd.

De rockballad Nights In White Satin is het bekendste nummer van de plaat. Thomas nam de bekende fluitsolo in het nummer voor zijn rekening. De rockklassieker stond afgelopen december op plaats 124 in de Top 2000 van NPO Radio 2.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

81KRusnhH9L__SL1500_.jpg

6 December 2017 zanger Johnny Hallyday is op 74 jarige leeftijd overleden

Johnny Hallyday, pseudoniem van Jean-Philippe Smet (Parijs, 15 juni 1943 - Marnes-la-Coquette, 6 december 2017) was een Frans zanger en acteur van Belgische afkomst. Hallyday wordt gezien als de Elvis Presley van de francofone wereld. Van zijn platen werden in totaal meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.[1] Hij werd drie keer onderscheiden met diamant, 22 maal met platina en 40 keer met goud.

In Nederland bereikte Hallyday tot twee maal toe een nummer-1-notering in de hitlijsten.Johnny Hallyday werd als Jean-Philippe Smet geboren in Parijs, als zoon van de Belg Léon Smet en de Française Huguette Clerc (overleden september 2007). Kort na zijn geboorte gingen zijn niet met elkaar gehuwde ouders uiteen, waarna Jean-Philippe (Johnny) opgroeide bij zijn tante Hélène Mar. Hallyday is op 6 december 2017 op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden.    (bron Wikipedia)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

0004881832_10.jpg

Mitch Margo (May 25, 1947 – November 24, 2017)

was een Amerikaanse singer and songwriter

De zanger van The Tokens,Mitch Margo is op 70 jarige leeftijd overleden.

Margo was pas dertien jaar toen hij met zijn oudere broer en twee anderen het bandje The Tokens oprichtte. Het beroemdst werden ze met The Lion Sleeps Tonight. Dat was hun versie die was samengesteld uit twee andere liedjes: dat van de Zuid-Afrikaanse zanger Solomon Linda (Mbube, dat leeuw betekent) en van The Weavers (Wimoweh). Het nummer werd ook bekend als A-weema-weh, a-weema-weh. The Lion Sleeps Tonight stond in 1961 wekenlang bovenaan de Amerikaanse hitlijsten. Het was ook in Nederland een grote hit.

The Tokens was een doo wop-zanggroep uit Brooklyn die bekend is vanwege hun grote hit The lion sleeps tonight uit 1961. Dit nummer is gebaseerd op het Zuid-Afrikaanse Zoeloelied Wimoweh.

De groep werd in 1955 opgericht als the Linc-Tones, maar was toen weinig succesvol. Deze band bestond uit Hank Medress, Neil Sedaka, Eddie Rabkin en Cynthia Zolitin. Neil Sedaka zou later als tekst- en muziekschrijver aan de lopende band hits (alleen of met hartsvriendin Carole King) schrijven op Tin Pan Alley en vanaf 1960 ook zelf zingend voortbrengen.

In 1960 werd ze heropgericht, nu onder de naam The Tokens. Deze groep bestond uit dezelfde Hank Medress, aangevuld met Phil en Mitch Margo en Jay Siegel. The Tokens bleef tot 1971 bestaan. (bron Wikipedia)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

The_Partridge_Family_David_Cassidy_1972-2.jpg

David Cassidy op 67-jarige leeftijd overleden

De zanger en acteur David Cassidy is dinsdagnacht op 67-jarige leeftijd overleden. Cassidy werd in de jaren zeventig een tieneridool door zijn rol in The Partridge Family.(bron:AD)

__________________________

David Bruce Cassidy (New York, 12 april 1950Fort Lauderdale, 21 november 2017) was een Amerikaans zanger, songwriter en gitarist.

Cassidy speelde onder meer Keith Partridge in de televisieserie The Partridge Family (1970-1974), die tussen 28 mei 1972 en 29 september 1974 ook in Nederland werd uitgezonden. De serie maakte van Cassidy een tieneridool.

Cassidy typeerde de muziek uit zijn beginjaren als bubblegum. Hij had hits met onder meer I think I love you , How Can I Be Sure en Could It Be Forever.(bron:wikipedia)

meer info: David Cassidy wikipedia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HV-Decades_375x375-3.jpg

Hans Vermeulen is op 70 jarige leeftijd plotseling overleden

Vermeulen werd vooral bekend met zijn band Sandy Coast, die hij in 1961 oprichtte. De band scoorde hits als I See Your Face Again, Capital Punishment en True Love That's a Wonder. In de jaren zeventig ging de groep uit elkaar, om begin jaren tachtig weer een comeback te maken. Met The Eyes of Jenny scoorde Sandy Coast in 1981 voor het eerst in acht jaar weer een hit.

klik hier voor meer (bron:Telegraaf)

biografie Hans Vermeulen by Wikipedia

website Hans Vermeulen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

fats-domino.jpg

Op 24 Oktober 2017 is Fats Domino in zijn woonplaats New Orléans op 89 jarige leeftijd overleden,dat heeft zijn dochter bekend gemaakt.

Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino (New Orleans, 26 februari 1928Harvey, 24 oktober 2017), was een rhythm-and-blueszanger-pianist. Hij was in de jaren 50 en 60 de bestverkopende Afro-Amerikaanse muzikant. Voor zijn bijdragen aan de rock-'n-roll werd Domino in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Daarnaast werd hij ook opgenomen in The Louisiana Music en Songwriters Hall of Fame. Domino staat op nummer 25 in de Rolling Stone-lijst 100 Greatest Artists of All Time.

 

 

(bron Wikipedia)   klik hier voor meer

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~