Hieronder enkele bands uit Eindhoven & omgeving uit de zestiger jaren

die ook nu nog steeds met veel plezier muziek maken


The Jerseys

 
Eindhovense rockgroep, ontstaan in 1965 als Eindhovens schoolbandje. De kern bestaat dan uit Peter de Graaf (sologitaar/toetsen/zang), Timo Brouns (slaggitaar/leadvocals) en Ben Brekelmans (basgitaar/zang). In de sixties zitten respectievelijk Edu Franken, Peter van Hout, Ad van het Hof en Peter van Beekveld achter de drums.

In 1966 begint The Jerseys-trein vol op stoom te komen met veel optredens in parochie- en danszalen. Op het repertoire staan nummers van o.a. The Spencer Davis Group, Them, The Kinks, The Searchers, The Beatles en The Rolling Stones. Op het hoogtepunt van hun populariteit hebben ze een fanclub met honderden betalende leden.

De groep wordt in Eindhoven bekend in zalen zoals bijvoorbeeld het Paulushuis, Sancta Maria, Monti, Hide Out en Batman a GoGo. Buiten Eindhoven treedt de band regelmatig op in het Dorpshuis in Acht, het Jeugdcentrum in Best, De Zwaan en De Oase in Son, De Stad van Gerwen, De Kers in Oerle, zaal Elwi-Bar in Geldrop en Royal in Valkenswaard. Maar ook zalen in Sint Oedenrode, Boxtel en Den Bosch zien en horen de groep met enige regelmaat.

In 1969 zijn maatschappelijke carrières de oorzaak van het uiteenvallen van The Jerseys. Om die reden slaat de groep ook een platencontract bij Johnny Hoes (Telstar) af. Peter de Graaf gaat wonen en werken in Amsterdam, Timo vindt zijn kostwinning in de IT-sector en Peter van Beekveld en Ben Brekelmans bouwen een loopbaan op bij PostNL.

Na de definitieve stop in 1969 was er in 1987 "op veler verzoek" nog een keer een optreden van twee sets tijdens het grootse 30Plusfeest in het Karregat, georganiseerd door Omroep Brabant. The Phantoms, The Valiants en The Counsellors waren in 1985 en 1986 voorgegaan, The Saints stonden in 1987 eveneens op het podium. Na dit eenmalige optreden werd het opnieuw stil tot augustus 2006.

Op 27 augustus 2006 troffen de bandleden elkaar weer voor het eerst sinds jaren: Timo Brouns, Peter de Graaf, Peter van Beekveld en Ben Brekelmans. Op aandringen van vroegere fans spraken ze over de (on)haalbaarheid van een revival op het eerste Eindhovense Back to the Sixties-festival. Het optreden volgde op de “BttS” in 2007.
Deze comeback inspireerde zodanig, dat de band besloot om door te gaan met het maken van muziek uit de jaren '60. Tot op de dag van vandaag. Drummer Albert Rooijakkers completeert de band sinds zomer 2010.

(bron Ben Brekelmans)

p.s. wegens omstadigheden tijdelijk geen optredens (bericht:Ad vd Heuvel beheerder van deze site)

 

klik op de afbeelding voor website


klik op de afbeelding voor website


The Sixties Tribute Band is een viermans formatie uit Eindhoven en omgeving. Zij staan garant voor een geweldige Shadows & Sixties avond/middag vol met Shadows, Cliff Richard en de klassieke Amerikaanse hits uit de jaren ’50 & ’60 zoals nummers van de Everly Bros, Roy Orbison, Elvis Presley, Buddy Holly, Chuck Berry, Carl Perkins en vele anderen.

De Sixties Tribute Band brengt deze muziek met een authentiek geluid zodat het publiek de muziek ook zal beleven zoals in de jaren ’50 en ’60 het geval was.

Bij ieder optreden is het publiek laaiend enthousiast over de kwaliteit van hun muziek. Dit is ook de reden waarom de Sixties Tribute Band telkens weer zorgt voor een grote opkomst van mensen die samen met de band het gevoel van destijds herbeleven en hiermee het succes van hun optredens verzekeren.

Herbeleef de jaren ’50 en ’60 samen met de Sixties Tribute Band

klik op de afbeelding voor FB site


KOSMOS

Wij zijn Kosmos en hebben er helemaal zin in.

Sinds 2016 zijn wij bij elkaar en gaan er voor om de muziek uit de jaren '60 en '70 te doen laten herleven. 

klik op de afbeelding voor website


Maxpoint

klik op de afbeelding voor website


Vintage brengt u terug naar de jaren 50/60.

Met een mix van Blues, Rockabilly, Country, Folk en Rock & Roll

wordt het Americana repertoire op een authentieke wijze te gehore gebracht.


Deze 6-koppige band neemt je mee over de "highway" van de classic-rock muziek. Alle bekende en nog bekendere classic-rock hits uit de platenkast van de 60’s & 70’s worden nogmaals met veel energie en enthousiasme live op het podium gespeeld. The best of. . . The Doors, The Kinks, The Who, Beatles, Stones etc. Maar ook de nederbeat van Golden Earring, Sandy Coast, Cuby en Herman Brood laat horen dat Nederland in die tijd wel degelijk meetelde in de pop- en beat muziek. Een uitstapje naar de blues-rock is bij de band eveneens in goede handen met gouwe ouwe van The Cream, CCR, Bad Company en Deep Purple. Deze door de wol geverfde muzikanten traden de afgelopen jaren op in café's, op festivals (met o.a. Shocking Blue, The Supremes, The Sweet, Armand, Niko Christiansen (Livin Blues)), en Sixtiesnights maar ook op feesten brengen ze het publiek terug in de tijd. Dus: Get your kicks…..with ROUTE 66 for the best of classic-rock en laat je terug brengen naar de tijd van Flower-Power en The Summer of Love. 

ROUTE 66 is:

Peter Vugts, zang
Walter Goyvaerts, keys, zang
Carlo Luijten, gitaar, zang
Frans Liebregts, gitaar, zang
Paul Slaats, basgitaar, sax, zang
Frans Schellekens, drums

klik op de afbeelding voor website