in memoriam


25 April 2022

Henny Vrienten op 73 jarige leeftijd overleden


Bert Ruiter

voormalig bassist van Focus en Earth & Fire (rechts naast Jerney), is op 24 Maart 2022 overleden. De muzikant, componist en producer, die bijna vijftig jaar samen was met Jerney Kaagman, is 75 jaar geworden. klik hier voor meer info


Gary Brooker MBE (29 mei 1945 - 19 februari 2022) was een Engelse singer-songwriter, pianist en oprichter en leadzanger van de rockband Procol Harum.

Brooker werd op 14 juni 2003 benoemd tot lid van de Orde van het Britse Rijk in de Queen's Birthday Honours, als erkenning voor zijn liefdadigheidswerk. 

In 1966 richtte Brooker samen met zijn vriend Keith Reid Procol Harum op.  "A Whiter Shade of Pale" is de wereldwijde hit waarvoor Procol Harum het meest bekend is, maar Brooker's melancholische zang en emotionele, eclectische pianospel waren een belangrijk onderdeel van Procol's muzikale mix voor de hele loop van de carrière van de band. In de beginjaren waren Brooker, Hammond-organist Matthew Fisher en Trower de leidende muzikale krachten achter de band, maar nadat verschillen in stijl te groot werden en Fisher en Trower vertrokken, was Brooker de duidelijke leider totdat de band in 1977 uit elkaar ging. Brooker begon een solocarrière en bracht in 1979 het album No More Fear of Flying uit.(bron wikipedia)

biografie Gary Brooker 


Marvin Lee Aday, beter bekend onder zijn artiestennaam Meat Loaf, is op 20-01-2022 op 74-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse zanger was bekend van zijn hit Paradise by the Dashboard Light en I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That).

Meat Loaf overleed in het bijzijn van zijn vrouw Deborah. "Onze harten zijn gebroken", zo valt te lezen op de Facebookpagina van de zanger. "We weten hoeveel hij voor zovelen van jullie heeft betekend. We rouwen om de dood van een inspirerende artiest en een mooie man." De doodsoorzaak is niet bekend.

 


Ronnie Spector van meidengroep The Ronettes overleden

De Amerikaanse zangeres Ronnie Spector, bekend van de meidengroep The Ronettes, is woensdag 12-01-2022 op 78-jarige leeftijd overleden. De familie van Spector laat weten dat ze na een kort ziekbed is overleden. De doodsoorzaak is kanker.

De zangeres, die werd geboren als Veronica Bennett, richtte eind jaren vijftig The Ronettes op samen met haar oudere zus en hun nicht. De groep, die uiteindelijk in 1974 uit elkaar ging, scoorde hits met nummers als Be My Baby, Baby, I Love You en Walking in the Rain.(bron AD )


Michael Nesmith zanger gitarist van The Monkees (met groene muts)

(geboren als Robert Michael Nesmith op 30 december 1942; overleden op 10 december 2021) was een Amerikaanse  en muzikant, misschien het best bekend als lid van The Monkees. Nesmith, een pionier van componeerde met name "Different Drum", een hit voor Linda Ronstadt (via The Stone Poneys). In 1981 won Nesmith de inaugurele Grammy Award voor Video of the Year voor Elephant Parts, een "videoplaat" bestaande uit humoristische schetsen en visuele representaties van liedjes, een doorbraak voor het concept van muziekvideo's, dat binnenkort alomtegenwoordig zou worden met de komst van MTV.


Muzikant John Miles is op 5 december op 72-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Newcastle. Hij werd bekend door zijn hit (Music Was My First Love).

John Miles scoorde in 1976 een wereldhit met Music. Het nummer werd de soundtrack van Night Of The Proms, een muziekfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Europa. Miles was sinds de eerste editie in 1985 te gast. Sinds het begin van de concertreeks in Antwerpen maakt John integraal deel uit van de tour, met uitzondering van de twee jaar waarin hij Tina Turner begeleidde als musical director en leadgitartist.

One Hit Wonder

Music was my first love was de enige hit van Miles in Nederland. Hij werkte naast zijn eigen carrière veel samen met andere artiesten. Zo was hij een tijd lang de vaste gitarist van Tina Turner en ging hij op tournee met onder anderen Joe Cocker en Stevie Wonder. Miles was bijna vijftig jaar getrouwd met zijn vrouw Eileen en laat naast haar ook twee kinderen en kleinkinderen achter.(bron:NPOradio)

 


Barry Ryan is overleden. De Britse zanger stierf  28 september op 72 jarige leeftijd

Hij vierde zijn hoogtijdagen eind jaren zestig en werd vooral bekend van de hit ‘Eloise’.

Barry had een tweelingbroer, Paul, met wie hij de muziek business in ging.

(voor meer info ga naar BARRY RYAN hierronder.)

(bron: Hitzound)

(voor meer info klik op BARRY RYAN hierronder.)


de hartslag van de Rolling Stones is weghet beste zingend duo ooit


Mary Wilson is op 8 Februari 2021 overleden,

zij was van het begin tot het einde lid van The Supremes 

Mary Wilson(Greenville (Mississippi)6 maart 1944 — Las Vegas (Nevada)8 februari 2021[1]) was een Amerikaanse soulzangeres. Ze was van 1959 tot en met 1977 lid van The Supremes, de bekendste meidengroep van het label Motown. Zij is de enige die van het begin tot het eind lid van deze groep is geweest.

biografie Mary Wilson by wikipedia


Hilton Valentine  is 29 januari 2021 op 77 jarige leeftijd overleden

(voluit Hilton Stewart Paterson Valentine; North ShieldsNorth Tyneside21 mei 1943 – 29 januari 2021) was een Brits musicus, die het meest bekend was als gitarist van The Animals, een popgroep uit het  begin van de jaren zestig: zie Telegraaf


op 16 Januari 2021 is Phil Spector op 81 jarige leeftijd overleden.

hij was een Amerikaans muziekproducent die verantwoordelijk is

voor enkele van de bekendste populaire muziekstukken van de jaren zestig en zeventig.

voor meer info kijk hieronder op wikipedia.

Phil Spector - Wikipedia


3 Januari 2021 is De Britse zanger Gerry Marsden is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was de voorman van Gerry and the Pacemakers, de groep die in Nederland vooral bekend is door hun versie van You'll Never Walk Alone.

Marsden overleed aan de gevolgen van een ontsteking aan het hart, meldt vriend en radiopresentator Pete Price. De zanger laat een echtgenote en twee dochters achter. (bron NOS) Gerry Marsden11 Augustus 2020 Palm Springs

Zanger en gitarist Trini Lopez is op 83-jarige leeftijd overleden.

De Amerikaanse zanger van Mexicaanse afkomst, die een grote hit had met het nummer If I Had a Hammer en La Bamba, overleed dinsdag in een ziekenhuis in Palm Springs in Californië. Dit meldt Variety.

Volgens zijn collega en zakenpartner Joe Chavira is Lopez overleden aan corona.

Trini Lopez (geboren als Trinidad López III, Dallas (Texas), 15 mei 1937  Palm Springs (Californië), 11 augustus 2020) was een Amerikaans zanger van Mexicaanse afkomst.

Hij had groot succes in 1963 met het lied If I had a hammer. Het bereikte de eerste plaats in de hitlijsten in vijfentwintig landen, waaronder in de eerste editie van de Tijd voor Teenagers Top 10 van de VARA op 30 november 1963. Het nummer stond op zijn debuutalbum Trini Lopez Live at PJ's, dat verscheen op Reprise Records, het platenlabel van Frank Sinatra. Ook La Bamba van dezelfde lp werd een hit. Latere succesnummers van Lopez waren onder andere This land is your land, Kansas City en Adalita. (bron wikipedia)  https://nl.wikipedia.org/wiki/Trini_Lopez


 

Richard Wayne Penniman      biografie Little Richard

bekend onder de artiestennaam Little Richard, was een Amerikaanse zanger en pianist. Hij geldt als een der belangrijkste grondleggers van de rock-'n-roll. Hij wordt vaak in één adem genoemd met Chuck Berry, Elvis Presley en Buddy Holly. Wikipedia

 


Op 15 April 2020 is op  84 jarige leeftijd overleden Andries Holten , beter bekend als Andres van het duo Sandra&Andres

Andres (echte naam: Dries Holten, Tjimahi, Indonesië, 30 januari 1936) is bekend als de mannelijke helft van het duo Sandra en Andres. Andres scoort daarna in de periode 1975-1977 onder de naam Rosy & Andres enkele hits met zangeres Rosy Pereira met wie hij ook deelneemt aan het Nationaal Songfestival met het liedje I Was Born To Love. Na 1980 gaat Andres enige tijd verder met zangeres Debbie. Hij brengt solo zowel platen uit onder zijn echte naam als onder de namen Andres en Andy Wood. Het repertoire bestaat onder meer uit carnavalsliedjes, MOR en verwesterde versies van Indische liedjes. Onder de naam Andres en Theresia brengt Andres onder meer de albums Heimwee Naar Indië (1998) en Klamboe Dromen (1999) uit. Vanaf eind jaren negentig werkt hij regelmatig samen met componist en tekstschrijver Guus Smeets (ook gespeld als Sjmeets) met wie hij enkele platen uitbrengt, waaronder de single Niet Te Geloven (1998) als ode aan schaatser Gianni Romme, winnaar van dubbel goud tijdens de Olympische Winterspelen in het Japanse Nagano. Met Smeets levert hij ook liedjes voor de dvd Heimwee van zanger Danny Everett. Het duo schrijft opdrachtcomposities voor o.a. hotels in Limburg. Andres overlijdt op 15 april 2020 op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.Den Haag 4 Juli 1941 - Breda 31 Januari 2019

Johnny Lion, pseudoniem van John van Leeuwarden, (Den Haag, 4 juli 1941  Breda, 31 januari 2019) was een Nederlands zanger en acteur.Lion was zanger van The Jumping Jewels en werd later als solozanger bekend met de hit Sophietje

The Jumping Jewels

Johnny Lion (rechts) met The Jumping Jewels (1964)

In 1959 formeerde hij met een aantal schoolvrienden de band Johnny & His Jewels, later omgedoopt in The Jumping Jewels. Deze groep, geformeerd naar het voorbeeld van de commerciële rocker Cliff Richard, scoorde in 1961 een nummer-éénhit met Wheels en had tot 1965 nog enkele successen in Nederland.


Daryl stierf aan nierfalen, vroeg in de woensdagochtend (2 Januari 2019) in een hospice in Prescott in Arizona. Toni Tenille was op dat moment bij hem. Hij is 76 jaar geworden.


Dean Ford (72), de leadzanger en mede-oprichter

van de Schotse band The Marmalade is op nieuwjaarsdag overleden.

De band scoorde in Nederland hun grootste hit met het nummer Ob-La-Di Ob-La-Da (1968).De band werd opgericht in 1961 als Dean Ford & the Gaylords. Van 1964 tot 1966 werd het kwintet in Scotland steevast tot topband gekozen, omdat ze bijna aan een stuk door in elke Schotse stad optraden. In 1967 nam de band deel aan het Windsor Jazz Festival, waar ze de show stalen voor alle andere deelnemers. Er volgde een verhuizing naar Londen, de naamswijziging naar The Marmalade en optredens in de beroemde Marquee Club.

( Dean Ford op de afbeelding 2e van rechts )


Ray Sawyer leadzanger van Dr Hook and the Medicine Show

is op oudjaarsavond 31 December 2018 op 81 jarige leeftijd overleden

RIP and thanks for the music

Ray Sawyer (Chickasaw, 1 februari 1937  Daytona Beach, 31 december 2018) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de voormannen van de band Dr. Hook & The Medicine Show.

Met zijn cowboyhoed en oogklep karakteriseerde hij het imago van Dr. Hook. Op 17-jarige leeftijd begon hij professioneel drums te bespelen. Tijdens een vistrip in 1967 verloor Sawyer zijn rechteroog bij een auto-ongeluk. Een heel jaar was Sawyer afhankelijk van een rolstoel; na zijn genezing verhuisde hij naar Los Angeles.

Samen met George Cummings en Billy Francis speelde hij in de band The Chocolate Papers. Nadat deze band uit elkaar is gegaan, nam Cummings het initiatief voor een nieuwe band. Sawyer en Francis sloten zich bij hem aan en als bassist werd Dennis Locorriere aangetrokken. Als bandnaam werd Dr. Hook & The Medicine Show gekozen, vanaf 1975 ingekort tot Dr. Hook. Locorriere zong de meeste nummers en Sawyer deed achtergrondzang en soms percussie. Op de single The Cover of "Rolling Stone" uit 1972 nam Sawyer de leadzang op zich. In de videoclip van Baby Makes Her Blue Jeans Talk uit 1982 waren Sawyer en Locorriere samen te zien als zangers.


Zangeres Anneke Grönloh

TondanoNederlands-Indië7 juni 1942 – ArleufFrankrijk14 september 2018 

is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar management zondag laten weten.

De zangeres overleed vrijdagochtend in Frankrijk, waar zij woonde. Het besloten afscheid van Grönloh zal plaatsvinden in familiekring in Frankrijk, zegt haar management. Op een later tijdstip volgt een herdenking in Nederland.

Grönloh trad vorig jaar voor het laatst op. In 2016 kreeg zij een zware longembolie, waarna ze moest leven met een zuurstofapparaat.De zangeres brak door in 1959 door mee te doen aan een talentenjacht en werd wereldberoemd met haar hit Brandend Zand. Het nummer stond in 1962 vervolgens meer dan een half jaar hoog in de Nederlandse hitlijsten, net als bijvoorbeeld het nummer Paradiso.(bron wikipedia)

________________________________________________________________________________________

Vrijdag 13 April 2018

Oud-gitarist Cees Tol van BZN is overleden. Tol was 70 jaar en overleed vannacht in het ziekenhuis aan de gevolgen van een plotselinge longontsteking, zegt een woordvoerder van Volendam Music tegen het ANP.

Tol speelde tussen 1966 en 1988 gitaar in de succesvolle band BZN. Samen met Jan Truijp schreef hij een paar van de grootste hits, zoals Pearlydumm, Just an Illusion en Amore.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Klaas(je) van der Wal ( 1 Febr.1949-13 Febr.2018)

Klaas van der Wal bassist van Shocking Blue  ( 1 Februari 1949-13 Februari 2018) onverwacht overleden. De muzikant werd 69 jaar oud. Zo valt op te maken uit vele herinneringsberichten op zijn Facebook-pagina, waaronder een statement van het Haagse platenlabel Red Bullet.

Het label schrijft: “Vandaag ontvingen wij het droevige nieuws dat Klaas (Klaasje) van der Wal gisterenavond op 69 jarige leeftijd is overleden. Klaas was de bassist in de originele samenstelling van Shocking Blue en speelde mee op alle grote successen.”

Shocking Blue scoorde met het nummer Venus een mega Nummer 1-hit. Het was de eerste Nederlandse band die op de eerste plek van de Billboard Top 100 terecht kwam.

biografie Klaas van der Wal

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

7 Juni 1941-20 Januari 2018

Jim Rodford, de vroegere bassist van de Britse popgroep The Kinks, is overleden na een val van een trap. Hij is 76 jaar geworden. Rodford speelde bij elkaar achttien jaar bij The Kinks.

 

Het noodlottige incident vond enkele dagen na zijn laatste optreden plaats in zijn huis in Engeland, bevestigt zijn neef Rod Argent tegen The Guardian.

Dave Davies van The Kinks zei diep onder de indruk te zijn van het plotselinge overlijden van Rodford. "Ik ben te geschokt om iets te zeggen, het is zo'n schok", schreef hij op Twitter.

De Brit Rodford begon zijn muzikale carrière bij de lokale band The Bluetones in zijn geboorteplaats St. Albans. Daarna was hij medeoprichter van Argent. In 1978 kwam hij bij The Kinks, waar hij tot 1996 speelde. Daarna was hij lid van een heruitgave van de band The Zombies.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

geboren:29 December 1941 - overleden: 4 Januari 2018

Ray Thomas (76) overleden

De Britse rockmuzikant en oprichter van de Moody Blues, Ray Thomas, is op 76-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in zijn woning in Surrey aan de gevolgen van prostaatkanker.

Thomas was een muzikale duizendpoot: hij was een zanger, liedjesschrijver en bespeelde instrumenten. Hij kende zijn beste jaren in de jaren zestig en zeventig, nadat hij de Moody Blues oprichtte met Mike Pinder, Denny Laine, Graeme Edge en Clint Warwick. De Moody Blues braken in 1967 bij het grote publiek door met hun album Days Of Future Passed. Op de plaat werden popmuziek en klassieke muziek met elkaar gecombineerd.

De rockballad Nights In White Satin is het bekendste nummer van de plaat. Thomas nam de bekende fluitsolo in het nummer voor zijn rekening. De rockklassieker stond afgelopen december op plaats 124 in de Top 2000 van NPO Radio 2.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

6 December 2017 zanger Johnny Hallyday is op 74 jarige leeftijd overleden

Johnny Hallyday, pseudoniem van Jean-Philippe Smet (Parijs, 15 juni 1943 - Marnes-la-Coquette, 6 december 2017) was een Frans zanger en acteur van Belgische afkomst. Hallyday wordt gezien als de Elvis Presley van de francofone wereld. Van zijn platen werden in totaal meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.[1] Hij werd drie keer onderscheiden met diamant, 22 maal met platina en 40 keer met goud.

In Nederland bereikte Hallyday tot twee maal toe een nummer-1-notering in de hitlijsten.Johnny Hallyday werd als Jean-Philippe Smet geboren in Parijs, als zoon van de Belg Léon Smet en de Française Huguette Clerc (overleden september 2007). Kort na zijn geboorte gingen zijn niet met elkaar gehuwde ouders uiteen, waarna Jean-Philippe (Johnny) opgroeide bij zijn tante Hélène Mar. Hallyday is op 6 december 2017 op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden.    (bron Wikipedia)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mitch Margo (May 25, 1947 – November 24, 2017)

was een Amerikaanse singer and songwriter

De zanger van The Tokens,Mitch Margo is op 70 jarige leeftijd overleden.

Margo was pas dertien jaar toen hij met zijn oudere broer en twee anderen het bandje The Tokens oprichtte. Het beroemdst werden ze met The Lion Sleeps Tonight. Dat was hun versie die was samengesteld uit twee andere liedjes: dat van de Zuid-Afrikaanse zanger Solomon Linda (Mbube, dat leeuw betekent) en van The Weavers (Wimoweh). Het nummer werd ook bekend als A-weema-weh, a-weema-weh. The Lion Sleeps Tonight stond in 1961 wekenlang bovenaan de Amerikaanse hitlijsten. Het was ook in Nederland een grote hit.

The Tokens was een doo wop-zanggroep uit Brooklyn die bekend is vanwege hun grote hit The lion sleeps tonight uit 1961. Dit nummer is gebaseerd op het Zuid-Afrikaanse Zoeloelied Wimoweh.

De groep werd in 1955 opgericht als the Linc-Tones, maar was toen weinig succesvol. Deze band bestond uit Hank Medress, Neil Sedaka, Eddie Rabkin en Cynthia Zolitin. Neil Sedaka zou later als tekst- en muziekschrijver aan de lopende band hits (alleen of met hartsvriendin Carole King) schrijven op Tin Pan Alley en vanaf 1960 ook zelf zingend voortbrengen.

In 1960 werd ze heropgericht, nu onder de naam The Tokens. Deze groep bestond uit dezelfde Hank Medress, aangevuld met Phil en Mitch Margo en Jay Siegel. The Tokens bleef tot 1971 bestaan. (bron Wikipedia)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

David Cassidy op 67-jarige leeftijd overleden

De zanger en acteur David Cassidy is dinsdagnacht op 67-jarige leeftijd overleden. Cassidy werd in de jaren zeventig een tieneridool door zijn rol in The Partridge Family.(bron:AD)

__________________________

David Bruce Cassidy (New York, 12 april 1950Fort Lauderdale, 21 november 2017) was een Amerikaans zanger, songwriter en gitarist.

Cassidy speelde onder meer Keith Partridge in de televisieserie The Partridge Family (1970-1974), die tussen 28 mei 1972 en 29 september 1974 ook in Nederland werd uitgezonden. De serie maakte van Cassidy een tieneridool.

Cassidy typeerde de muziek uit zijn beginjaren als bubblegum. Hij had hits met onder meer I think I love you , How Can I Be Sure en Could It Be Forever.(bron:wikipedia)

meer info: David Cassidy wikipedia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hans Vermeulen is op 70 jarige leeftijd plotseling overleden

Vermeulen werd vooral bekend met zijn band Sandy Coast, die hij in 1961 oprichtte. De band scoorde hits als I See Your Face Again, Capital Punishment en True Love That's a Wonder. In de jaren zeventig ging de groep uit elkaar, om begin jaren tachtig weer een comeback te maken. Met The Eyes of Jenny scoorde Sandy Coast in 1981 voor het eerst in acht jaar weer een hit.

klik hier voor meer (bron:Telegraaf)

biografie Hans Vermeulen by Wikipedia

website Hans Vermeulen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Op 24 Oktober 2017 is Fats Domino in zijn woonplaats New Orléans op 89 jarige leeftijd overleden,dat heeft zijn dochter bekend gemaakt.

Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino (New Orleans, 26 februari 1928Harvey, 24 oktober 2017), was een rhythm-and-blueszanger-pianist. Hij was in de jaren 50 en 60 de bestverkopende Afro-Amerikaanse muzikant. Voor zijn bijdragen aan de rock-'n-roll werd Domino in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Daarnaast werd hij ook opgenomen in The Louisiana Music en Songwriters Hall of Fame. Domino staat op nummer 25 in de Rolling Stone-lijst 100 Greatest Artists of All Time.

 

 

(bron Wikipedia)   klik hier voor meer

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~